EVP - Werkplek en welzijn
Sterke teamgeest

FIT4LIDL: sporten met het hele gezin

Herbeleef onze sportieve gezinsdag

Zondagochtend 23 september, 10 uur, Heverlee: de allereerste editie van FIT4LIDL-day trapt af met een haka. Na die ceremoniële rugbydans staan 300 deelnemers klaar voor een dag bewegen, gezond eten en gezellig samenzijn. Want alle Lidl-medewerkers mochten zich inschrijven met het hele gezin. Ontdek hoe graag jij er volgend jaar wilt bijzijn.

 

HR Project Manager Liesbet organiseerde dit nieuwe evenement. Ze legt uit waar het idee vandaan komt:

“Het idee startte vanuit een persoonlijke interesse in beweging en vitaliteit. Bovendien bewegen we bij Lidl al regelmatig samen, bijvoorbeeld door met een team van collega’s deel te nemen aan sportieve events. Maar met de FIT4LIDL-day wilden we verder gaan, en nog méér mensen samenbrengen rond topics zoals gezondheid en beweging.


Het concept is heel eenvoudig: FIT4LIDL-day is een familie dag voor Lidl-medewerkers, hun partner én hun kinderen. Ongedwongen sporten staat voorop, met voldoende tijd om te ontspannen of om je kinderen aan te moedigen.”


Zo ging het eraan toe op de eerste editie in september:


Sportief programma

Vooraf schreef je jezelf in voor één of meerdere sessies dans, yoga, breakdance, bootcamp of boksen. Daarbovenop was het zwembad doorlopend geopend, vond er een voetbaltoernooi plaats en kon je workshops ‘gezonde voeding’ en ‘healthy back’ volgen.


Pieter (Projectmanager materiaalaankoop) schreef zich samen met zijn vrouw en kinderen in: “Dit was voor mijn 2 zonen de ideale kans om enkele coole sporten te leren kennen, zoals boksen met stoere bokshandschoenen.”


“Zelfs onthou ik vooral de collegialiteit”, gaat Pieter verder. “Het weer zat tegen, maar dat creëert eigenlijk een nóg hechter groepsgevoel. Daarnaast was het niveau van de lesgevers een meevaller. Het is niet eenvoudig om bijvoorbeeld een groep kinderen een uur lang te boeien, chapeau.”

Liesbet was vooral onder de indruk van één lesgeefster: “Collega Eline (executive assistant) geeft na de uren ook dansles. Nu weten we hoe professioneel ze ook dat aanpakt. Haar sessies voor kinderen én voor volwassenen waren een groot succes.”


Gezond menu

’s Middags stond er een gezonde BBQ op het menu, met veel salades. Stuk voor stuk Lidl-producten, natuurlijk. En tussendoor tankte je energie bij dankzij een breed aanbod van fruit en smoothies. Het perfecte menu om er tot 17 uur tegenaan te gaan.


En dat is precies wat Sabine (Regionale verantwoordelijke personeelsadministratie) en haar zoon deden. Sabine:

“Hij was vooral geïnteresseerd in de breakdance-les. Maar ter plaatse kon hij nog heel wat andere sporten uitproberen. We zijn dus gebleven tot het einde. Daarna zei hij me: ‘Dank je wel voor deze toffe dag, mama’.”


Ik vond het vooral fijn om collega’s van andere distributiecentra nog eens tegen het lijf te lopen. En om zelfs de directie in sportoutfit te zien. Dat maak je niet elke dag mee, toch?”


Een bedrijf waarin je samen met de algemeen directeur je conditie op peil houdt, is dat iets voor jou? Leef je dan even uit met je favoriete sport en solliciteer daarna met een fris hoofd voor een job bij Lidl.Ontdek onze verse vacatures

voor iedereen die telt

Herken je jezelf in de verhalen van onze collega’s? Wil je deel uitmaken van onze familie? Klik dan snel door naar onze jobsite. Je vindt er vast een job naar jouw smaak.

Ga naar onze vacatures

Geselecteerd voor jou