Lidl België mag zichzelf in 2019 een ‘Top Employer’ noemen. Dat label wordt jaarlijks uitgereikt aan de 64 beste werkgevers van het land. Sven Hubin en Sigrid Van den Berghe leggen uit wat die erkenning waard is voor de supermarktketen en haar medewerkers.

 

Sven en Sigrid vullen elkaar aan in het personeelsbeleid van Lidl. Eerst trekt Sven de juiste mensen aan via rekrutering en selectie, daarna helpt Sigrid hen om zich volop te ontplooien. Sven: “We willen met Lidl de beste retail-werkgever van de Belux worden. De externe audit van het Top Employers Institute was een kans om te ontdekken hoe ver we al staan en wat er nog beter kan.”


Sigrid knikt: “We hebben enorm veel geleerd uit de audit, van quick wins tot complexere verbetermogelijkheden. Tegelijk vormt het ‘Top Employer’-label voor ons de bevestiging dat we de goede richting zijn ingeslagen.” Dat is ook relevant voor sollicitanten, vult Sven aan: “Als ambitieuze kandidaat weet je nu zeker dat Lidl even ambitieus is. En dat het bedrijf met de juiste zaken bezig is in zijn personeelsbeleid.”


Kloof tussen aanwerving en startdag verkleind

Twee terreinen waarop Lidl heel goed scoorde in de audit, zijn talent acquisition en onboarding. Sven: “Top Employers Institute zag bij Lidl veel parallellen tussen marketing en rekrutering. Dat is geen toeval. We brengen ons winkelmerk en ons werkgeversmerk dichter en dichter bij elkaar. En we werken met doelgroepen en persona’s bij de rekrutering. Dit jaar zullen de campagnes van marketing en rekrutering nog nauwer op elkaar aansluiten.”


“Binnen onboarding viel onze aanpak van ‘preboarding’ op”, gaat Sven verder. “Soms zitten er meerdere maanden tussen de ondertekening van je contract en je eerste werkdag. Via een app houden we nieuwe collega’s al die tijd betrokken bij Lidl.”


Zodra een nieuwe medewerker echt aan de slag gaat, neemt Sigrid het van Sven over. Sigrid: “Iedereen start op een vrijdag met een introductiedag. Daarna werk je een hele week in een winkel, óók als je daarna naar het hoofdkantoor trekt. Zo kent iedereen de werking van onze supermarkten tot in de puntjes en groeit de waardering voor elkaars job.”


High 5

Het derde domein waarop Lidl heel goed scoorde, is leiderschapsontwikkeling. “Dat hebben we te danken aan ons ‘High 5’-leiderschapsmodel”, vertelt Sigrid. “We ontwikkelen leiderschap op basis van 5 pijlers: resultaatgericht en dynamisch zijn, medewerkers ontwikkelen, vertrouwen geven en fair handelen, leiden door communicatie, en verantwoordelijkheid nemen en een voorbeeld zijn”.


“Je ontwikkelt je als leidinggevende bij Lidl niet via een standaardtraject of door te kiezen uit een menu van opleidingen. Wanneer je als manager start, leer je in een development center je sterke en je zwakke punten kennen. En elk jaar geeft je eigen team je feedback via een 180°-evaluatie. Daarmee ga je aan de slag om een nog betere high 5 leader te worden”, legt Sigrid uit.


Drukke agenda

Lidl is voor minstens een jaar een Top Employer, maar dat betekent natuurlijk niet dat er nu tijd is om achterover te leunen. Sven: “De audit bevestigde dat we heel wat goede dingen doen, maar bracht ook aan het licht dat we daarover nog beter en transparanter kunnen communiceren. Dat is dus zeker een aandachtspunt voor 2019.”


Sigrid: “Toegegeven, we hebben de erkenning gisteren gevierd met taart, maar vandaag kijken alweer vooruit. We starten dit jaar met mentoring- en coachingprogramma’s. En de interne mobiliteit willen we ook verbeteren.”


“Alle ideeën en verbetermogelijkheden vormen eigenlijk de grootste meerwaarde van zo’n audit”, zegt Sven. “We verzamelen zulke feedback trouwens op verschillende manieren. We voeren ook Great Place To Work-bevragingen en korte Pulse surveys uit, die peilen naar onze interne werknemerstevredenheid. Daarnaast organiseren we regionale workshops met de medewerkers, om samen met hen in kaart te brengen wat er beter kan en wat iedereen kan doen om zijn steentje bij te dragen.”


“Alle input bundelen we in lokale en nationale actieplannen”, gaat Sigrid verder. “De erkenning als Top Employer is dus geen eindpunt, maar een tussenstap. Ze zet ons verder op weg om de beste werkgever in de retail te worden en te blijven. Zo bouwen we dus elke dag, allemaal samen, aan onze Lidl droom.”

 

Ontdek onze verse vacatures

voor iedereen die telt

Herken je jezelf in de verhalen van onze collega’s? Wil je deel uitmaken van onze familie? Klik dan snel door naar onze jobsite. Je vindt er vast een job naar jouw smaak.

Ga naar onze vacatures

Geselecteerd voor jou