Persoonlijke groei
EVP - Werkplek en welzijn
Sterke teamgeest

Sara laat Lidl groeien in haar eigen regio

Ontdek wat Sara’s job speciaal maakt en wat haar voldoening geeft.

Sara Vanneste is als Property Development Manager verantwoordelijk voor de expansie van Lidl in Brussel en de Vlaamse rand. Ze gaat op zoek naar nieuwe winkellocaties, vraagt bouwvergunningen aan en bereidt het hele project voor totdat de werfleider aan de slag kan. Ontdek wat Sara’s job speciaal maakt en wat haar voldoening geeft.

 

Heel wat collega’s in de expansieteams zijn actief in hun eigen regio. Dat is natuurlijk een voordeel omdat je je eigen regio het best kent, maar het is ook gewoon fijn om die regio zelf beter te maken. Buurtbewoners verwelkomen doorgaans graag een gloednieuwe supermarkt op wandelafstand van hun voordeur.

Voor Sara komt daar nog een extra dimensie bij: “In het Brusselse is vrije ruimte schaars, daarom vraagt de overheid ons om zo veel mogelijk gemengde projecten op te zetten. Een typisch voorbeeld is een supermarkt op het gelijkvloers, met appartementen op de bovenverdieping. Natuurlijk vraagt zoiets meer voorbereiding, zeker omdat het ook voor Lidl nieuw is. Maar het doet des te meer deugd wanneer je zo’n project tot een goed einde brengt.”

“Ik vind het geweldig
dat er in mijn eigen regio
fors wordt geïnvesteerd.”

Daarbovenop komt Sara’s liefde voor Brussel: “Ik hou van de afwisseling en de uitdaging. De manier van beslissen is er complexer dan in de rest van het land. Ik vind het geweldig dat bedrijven zoals Lidl fors investeren in ‘mijn’ regio. Onlangs openden we nieuwe winkels in Anderlecht, Molenbeek en Tervuren. En nog dit jaar start de bouw van 2 andere winkels.”


Duurzaam (ver)bouwen

Een ander terugkerend thema voor Sara is duurzaamheid. In overleg met alle betrokken partijen probeert ze elk project zo duurzaam mogelijk in te vullen. Sara: “Eerst en vooral zet Lidl zelf sterk in op duurzaamheid. We willen elk nieuwbouw- of herontwikkelingsproject opleveren met zonnepanelen en laadpalen voor elektrische auto’s.”

“De nieuwste Lidl-winkel in Anderlecht
heeft een gemeenschappelijk groendak
voor de bewoners van de appartementen.”

“Daarnaast zijn er soms andere vereisten van partners, zoals de ontwikkelaars die de wooneenheden boven de winkels mee realiseren. Zelf probeer ik de lat ook zo hoog mogelijk te leggen, op basis van de duurzaamheidsrichtlijnen van de BREEAM-certificaten. Zulke groene insteken vergroten trouwens het maatschappelijke draagvlak van je bouwproject. Iedereen wint erbij.”

Een knap voorbeeld is de nieuwste Lidl-winkel in Anderlecht, vertelt Sara: “Dat is zo’n gemengd project met appartementen boven de winkel. De bewoners kregen er een gemeenschappelijk groendak waarop ze moestuintjes kunnen starten.”


Teamleader

Tot slot is Sara als teamleader verantwoordelijk voor haar expansieploeg. Ze leidt nieuwe medewerkers op, stuurt hen aan en behoudt het overzicht over alle projecten. “Dat is nodig”, zegt ze. “Want een gemengd project vraagt 2 à 3 jaar voorbereiding, gevolgd door de bouwfase van nog eens 2 tot 3 jaar.”

“Bovendien krijgen we niet zomaar de nodige vergunningen voor elke locatie of elk project waarop we ons oog laten vallen. We moeten dus voortdurend meerdere balletjes in de lucht houden. Zei ik al dat mijn job best boeiend is?” (lacht)

Ontdek de verse vacatures in onze kantoren

voor iedereen die telt

Herken je jezelf in de verhalen van onze collega’s? Wil je deel uitmaken van onze familie? Klik dan snel door naar onze jobsite. Je vindt er vast een job naar jouw smaak.

Ga naar onze vacatures

Geselecteerd voor jou